Selecteer een pagina
Vorige maand kreeg ik voor de eerste keer steunzolen en mèèèèn, wat een krengen bleken dat in mijn schoenen.
Zoals je mss weet, heb ik de neurologische aandoening HSP, wat zich vooral uit in mijn lopen en beperktere dagelijkse portie energie. Kan me meer dan prima redden, maar het is een progressieve aandoening dus ik vind het heel belangrijk om zo lang mogelijk te behouden wat ik nu heb.
Gevoelsmatig, toen ik de steunzolen ging dragen, voelde dat “behouden van” voor mij totaal niet zo. Ik moest mijn voeten iets tegennatuurlijks aanwennen, het schuurde en brandde like hell!

Nieuw avontuur van zelfherstel

Via-via kwam voetenfysio op mijn pad, dus gelijk doorgepakt en een afspraak gemaakt. Gisteren was dus de intake en offrecord, het specialisme heeft veel te weinig bekendheid, als je het mij vraagt. De therapeut bekende heel eerlijk dat mijn probleem niet alleen voeren gerelateerd is, ook het bewegingsapparaat an sich heeft aandacht nodig en ze kan de HSP niet oplossen.

Het enige wat ik dacht was: yes, bring it on! Een programma met oefeningen dat op mij en voor mij wordt samengesteld. Dus, ik stap nu in een nieuw avontuur van zelfherstel. En meet my new best friend: Spike! Komende maanden veel oefenen, voetspieren trainen, doorbloeding verbeteren en zenuwen prikkelen. Door altijd stevige schoenen te dragen, van kinds af aan al, zijn ook nog bepaalde enkel- en voetspieren op non-actief gesteld. Deze mogen weer leren te doen waarvoor ze gemaakt zijn, hoe mooi is dat?!

Je lichaam weet het perfect

Dit is helemaal kloppend hoe ik voel hoe je lichaam voor je werkt, of juist niet. En hoe voeding voor jou werkt, of juist niet. Schoenen of steunzolen in dit geval als symbool voor je voeding. Door te gaan trainen, in dit geval door anders te gaan eten, stel je je lichaam in staat zich te herstellen. Je lichaam weet perfect hoe het moet functioneren, je moet alleen wel de juiste input  geven. Geef je je lichaam de juiste bouwstoffen, vitamines, mineralen en energie, dan weet je spijsvertering exact wat te doen. Weet elk aminozuur of vitamine waar het heen moet. Maar eet je bewerkt voedsel, of eet je zonder veel variatie met veel brood en/of zuivel, dan ga je vroeg of laat hier klachten van krijgen.

Laat voeding voor jou werken en niet andersom.

Herkenbaar en wil je graag anders, zoek je handvatten hoe, kortom: kun je wel wat hulp gebruiken? Dan heb ik iets leuks voor je.
Vanaf maandag 7 november kan ik 2 weken lang jouw ontbijtcoach zijn. In een laagdrempelig en kort programma, ga ik met je ontbijt én ochtendritueel aan de slag. Ik leer je jezelf te voeden door gezonde, gevarieerde en easy ontbijtjes. Zonder brood, zonder zuivel. Ook neem ik je mee in mindset, handigheidjes en tips, zodat je ook na die 2 weken probleemloos met gezonde ontbijtjes en ochtenden je dag voortaan goed kunt beginnen.

Ik bied dit programma voor een echte no-brainer introductieprijs aan van €39,-.

Klik op onderstaande link voor meer informatie en je gelijk op te geven. Ik hoop

je 7 november te zien!

klik hier om je op te geven, of voor meer info 

 

Mijn uiteindelijke doel is Barefoot schoenen, te lopen en bewegen op een zo natuurlijk mogelijke manier, gewoon zoals we als mens gemaakt zijn. De haalbaarheid zal de toekomst mij leren, ik ga op avontuur. Ga je mee?