Voeding is meer dan wat je in je mond stopt

Blijf jij ook hangen in yoghurt als ontbijt? En is een cracker de enige variatie op de boterham die je kunt bedenken? Word je moe van al die ontbijtrecepten die je tegenkomt, met soms wel twaalf ingrediënten , waarvan je zeker de helft niet eens in huis hebt?

Je snapt echt wel dat variatie in je voeding verder gaat dan de groente bij je avondmaaltijd. Maar er rijst een tekstballon met “Hoe Dan?” boven je hoofd als je nadenkt over de praktische invulling. Betekent niet dat de behoefte niet hoog genoeg is, die is juist enorm. En vrouw, ik zie je en ik begrijp je. Een paar geleden was het voor mij echt niet veel anders dan voor jou nu.

Tijd en energie zijn in deze hectische tijd waarin we leven een schaars goed. Gezin, werk, eigen bedrijf, vrijwilligers werk, mantelzorger zijn, (en nog tien andere ballen in de lucht) we doen het allemaal zonder er over na te denken. Je zorgt met liefde voor jouw dierbaren.

Maar voor je het weet is er weer een dag voorbij en kom je de volgende ochtend niet bepaald topfit je bed uit.

Niet de meest ideale situatie om te gaan experimenteren met nieuwe ingrediënten en ontbijtjes. Daarom heb ik voor jou “Haal meer uit de Ontbijt” ontwikkeld. Om jou de tools te bieden om niet alleen aan de slag te gaan met variatie in je ontbijtjes, maar hier ook mee aan de slag te blijven. En uiteindelijk het aan de slag blijven een logisch verlengstuk van jezelf te laten zijn. Zorg je met gemak uit zelfliefde voor jezelf en zijn gezonde ontbijtjes niets meer dan een logisch onderdeel van jou.

Hiervoor heb je wel meer nodig dan enkel recepten en checklists. Want, als een maand een bepaald boek met recepten volgen voldoende zou zijn, zat je niet nu op mijn website, right? Voeding is meer dan wat je in je mond stopt. En dat “meer” in voeding daar wil ik je op een laagdrempelige manier mee laten kennismaken.

Just keep coming home to yourself.

You are the one you have been waiting for…

 

Byron Katie

Wat gaan we deze maand dan doen?

Uiteraard start je je dag met een heerlijk voedend en gezond ontbijtje. Deze kun je zelf uitkiezen, of je eet mee met weekmenu dat ik elke week deel. De ontbijtjes komen allemaal uit de e-books, daar kun je altijd de recepten en benodigdheden terugvinden. Doel van deze maand én de ontbijtjes is verzadiging tot aan de lunch. Dus einde dipjes en onweerstaanbare drang naar zoet nog voor de koffiepauze.

En zoals ik al hierboven vertelde, is dat dus niet het enige dat je deze maand van me krijgt. Ik bied je verschillende tools aan voor een ochtendritueel.

Een ochtendritueel Es, nog meer op mijn bordje ‘s ochtends? Het kost amper tijd, dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt er in vijf minuten mee klaar zijn en er uur mee bezig zijn. Up to you en het gaat je zoveel opleveren. Zelfleiderschap, zelfbewustzijn, zelfkennis en je leert je grenzen aanvoelen. Dit gaat je zoveel energie en zelfvertrouwen opleveren, puur en alleen door ‘s ochtends vroeg even met jezelf aan de slag te gaan.

Uit je hoofd, de radartjes die normaal op volle toeren draaien zodra jij ‘s ochtends een oog open doet, mogen uit blijven. Lijkt je dat niet heerlijk? In contact zijn met je lijf, je hart en intuïtie. De combi met de voedzame ontbijtjes is echt goud!

Ik merk al echt verschil. Zowel lichamelijk als geestelijk. Geen opgeblazen gevoel, rustigere darmen, geen zware en dikke ogen meer, betere concentratie en veel meer energie. Doordat ik mij lekkerder ging voelen merkte ik dat mijn ‘draagkracht’ groter werd. Handige boodschappenlijstjes en hierdoor had ik altijd alles in huis om met een lekker ontbijt wakker te worden. Esther heeft ook online bijeenkomsten georganiseerd. Ik kon ze niet op dat moment bijwonen, maar kon ze gelukkig terugkijken.

Helga Albers

Dit ga je allemaal van me krijgen:
Z

Je krijgt twee e-books met ontbijtrecepten. Variatie is dus niet langer een probleem. Je krijgt zelfs een weekmenu met boodschappenlijstje waarmee je zo de winkel in kunt. Je hoeft het alleen nog maar te doen;

Z

De ingrediënten zijn eigenlijk altijd gewoon in de supermarkt te vinden. En waar niet, staat erbij waar je het wel kunt kopen;

Z

Je gaat qua verzadiging vooral naar je lichaam leren luisteren. Ik geef in de recepten advieshoeveelheden aan, maar iedereen is anders, doet ander werk en heeft een andere verbranding. Uitgangspunt is dat het ontbijt je verzadigt tot aan lunchtijd. Ik help en begeleid je hierin. Suikerdipjes en de droppot plunderen om 9.45u is verleden tijd. Jij houdt energie over;

Z

Je staat er dus niet alleen voor. Je hoeft niet langer zelf het wiel uit te vinden en weer online te zoeken naar antwoorden. Er is een online community, waar ik elke week live kom om jouw vragen te beantwoorden. Ook kun je hier je ervaringen delen en elkaar vragen stellen;

Z

Donderdag 13 april geef ik online de workshop “Voeding is meer dan wat je in je mond stopt”. In deze workshop word je je bewust van je grootste valkuil op het gebied van het aanleren van een nieuwe gewoonte. Door dit inzichtelijk te hebben, kun je gericht stapjes zetten om dit te veranderen. Kun je er niet bij zijn, geen probleem, je kunt het later terugkijken;

Z

In de weekenden ben je “vrij”, maar ben je uiteraard ook vrij om lekker door te gaan met bijvoorbeeld ontbijtjes die iets meer tijd kosten om te maken. Ook deze recepten vind je in het e-book.

Inzicht momentje: een goede voorbereiding is het halve werk! Fijn dat Esther de boodschappen lijstjes en menu’s aanleverde. Zo kun je wennen en komt het in je patroon en favoriete recepten kun je eruit filteren.

Super goede en gezonde ontbijtjes en mooie wijze tips en prachtige informatie. Heel blij en het smaakt zalig allemaal, echt een aanrader om dit inspirerende online programma te volgen.
Eileen Lensen

Na afloop van deze maand:

Heb je een basis waaruit je eindeloos kunt putten qua ontbijtjes;

Kun je zelf hierin variaties aanbrengen naar jouw smaak en gewoontes;

Heb je altijd een basis aan items in huis, waardoor je altijd een gezond, lekker en gevarieerd ontbijt kan klaarmaken;

Heeft het gevoel van ochtendcircus plaatsgemaakt voor een ochtendritueel. Ben jij in charge en kun je opgeladen aan de dag beginnen;

Begin jij dus voortaan met een 5-0 voorsprong aan je dag;

Merk je hier gedurende de dag de gevolgen van. Je bent gevoed, bewuster van jezelf, meer ontspannen en vanuit deze basis zijn bewuste keuzes in voeding later op de dag een stuk gemakkelijker te maken;

Op dit moment draait dit programma niet. Heb je wel interesse? Klik dan even op onderstaande link en laat je gegevens achter. Dan kom je automatisch op de wachtlijst te staan en krijg je bericht als de volgende ronde weer gaat starten. En je zit uiteraard nergens aan vast.

Wat is jouw investering:

Deze periode is vooral een kennismaking met anders ontbijten en bewust naar jezelf leren kijken. Als je hier serieus mee aan de gang gaat, hoe groter uiteindelijk het resultaat. Geef jezelf zeker een half uurtje per dag de tijd hiermee bezig te zijn.

Ik bied “Haal meer uit je Ontbijt” aan voor  slechts €79,-.

FAQ

Ik wil wel meedoen, maar ik heb weinig tijd.

Dit programma vraagt van je om tijd en energie in jezelf te steken. Vooral de eerste tijd, misschien wel de hele maand, ben je bezig iets nieuws te leren. Dit kost eenmaal tijd. Geef jezelf deze tijd ook. Hoeveel tijd per dag? Je mag zeker een half uur per dag voor jezelf vrijmaken om ontbijtje voor te bereiden waar nodig en om tijd aan jezelf te besteden.

Hoeveel tijd moet ik per dag vrijmaken?

Trek circa een half uur per dag uit voor dit programma. Ga bij jezelf na of je deze tijd kunt en wilt maken, want dit is écht key. Je hebt deze tijd nodig om ‘s avonds je ontbijt waar nodig voor te bereiden. ‘s Ochtends na wakker worden ga je verschillende oefeningen doen die ik met je ga delen. Deze varieren van drie minuten tot tien minuten van je tijd. Oh en ontbijten doen we zittend, liefst aan tafel. Niet lopend, niet in de auto, niet werkend achter de laptop. 

Kan ik in fases betalen?

Bij dit programma bestaat de mogelijkheid niet om in fases te betalen.

Ik eet vegatarisch. Wordt hier rekening mee gehouden?

Alle recepten zijn vegatarisch. 

Hou je ook rekening met glutenvrij/lactosevrij?

Verreweg de meeste recepten zijn gluten- en lactosevrij. Her en der wordt er yoghurt gegeten, of een boterham, maar deze is easy te vervangen door een alternatief. Deze noem ik ook altijd in de recepten.

Zijn de recepten suikervrij?

Alle recepten zijn geraffineerde suiker vrij. Wel wordt er in geringe mate honing, maple siroop gebruikt in de recepten. Vaak wordt een ontbijt gezoet door het aanwezige verse of diepvriesfruit.

Ik heb een voedingsallergie. Kan ik dan meedoenoen?

Je kunt meedoen, als je zelf goed de alternatieven weet. In de recepten staan bijvoorbeeld regelmatig noten en eieren genoemd. Als jij zelf hier de vervangers voor weet, voorzie ik geen problemen.

Ik ben zwanger. Kan ik meedoen?

Jaaaaa, juist. Voel je meer dan welkom. Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding nóg belangrijker, omdat je voor twee moet zorgen (en niet persé voor twee hoeft te eten, haha). Zelfzorg is nu belangerijker dan ooit voor jou en je kindje.

Ik heb een auto-immuunziekte. Is dit programma voor mij geschikt?

Hippocrates zei het al in zijn tijd: Laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding. Ja dus, je bent meer dan welkom. Heb je voedingsrestricties, stuur me dan even een mail. Kijk ik even met je mee. Dit is een prachtige eerste stap om kennis te maken met gezonde voeding en selfcare. Met de kanttekening, dat als je serieus met voeding aan de slag wil ten aanzien van je gezondheid, het EMB-programma misschien beter bij je past. Dan begeleid ik je 1-op-1, doen we bloedonderzoek en komt er een individueel voedings- en suppletieadvies bij kijken.