Rollen, we vervullen er heel wat elke dag, de hele dag. Bewust, maar vaak ook ongevraagd en onbewust doen we dingen vanuit verplichting, gewoonte, traditie of liefde.

Jij als…

  • Hardwerkende collega,
  • Bevlogen ondernemer,
  • Zorgzame moeder,
  • Liefdevolle partner,
  • De altijd klaarstaande vriendin,
  • Of het altijd attente familielid…

Maar buiten al deze rollen, er zijn er vast nog veel meer, wie ben jij? Als je in je blote nakie in de spiegel kijkt in de badkamer, wie kijkt dan naar je terug? Wie is deze vrouw, die ook moeder, partner en vriendin is, wie is zij? Hoe bewust leeft ze haar leven en haalt ze er voldoening uit?

De Ik-sta-altijd-aan rol

Veel vrouwen die ik spreek, zijn trotse duizendpoten. Flinke to-dolijstjes, liefst drie dingen tegelijk doen, 101 ballen in de lucht… En tóch, 9 van de 10 keer, zijn het deze vrouwen die de weg naar mijn praktijk vinden. Blijken duizendpoten en lichamelijke klachten dan hand in hand te gaan?

Ons drukke leven is iets dat ons aangeleerd is en mij ook totaal niet onbekend. Sterker nog, ik ben koningin bal-hooghoud, aangenaam! Door mijn reis in ondernemersland heb ik mezelf aardig mogen leren kennen en ik ben er zo dankbaar voor. Nee, ik kende mezelf dus eigenlijk helemaal niet goed. Ik leefde mijn leven zoals dat van mij verwacht werd. Althans, wat ik dácht dat van mij verwacht werd.

Huis? Op orde V
Werk? Is af V
Was? Ligt schoon in de kast V
Hond? Uitgelaten V
Kattenbak? Verschoond V
Boodschappen? Zijn gedaan V
Wat we eten vnv? Staat op het bord voor de hele week V

De pleaser rol

Dit was mijn streven in ieder geval. En dat lukte natuurlijk never, nooit, nie. De pleaser in mij wilde niemand teleurstellen, boos maken, gewoon iedereen happy, dat. Maar uiteindelijk was ik weer teleurgesteld in mezelf en moe als een hond. Maar niet voldaan als een hond.

Het gevoel hebben niet genoeg tijd te hebben om dingen goed te kunnen doen, was voor mij een grote oorzaak van stress. En ik gok dat dat niet alleen voor mij geldt…

De naakte rol

Ik heb hier keuzes in mogen maken. Keuze één was tegen mijn naakte spiegelbeeld in de badbamer een Hallo terug te zeggen en te luisteren naar wat ze te vertellen had. Sinds ik dat ben gaan doen en je snapt hopelijk dat ik me tegenwoordig niet meer naakt voor de spiegel hoef te vertonen om contact te krijgen met mezelf, heb zo fucking veel geleerd over mezelf. Ben super trots op de vrouw die ik heb leren kennen. En voor mij super belangrijk: mijn voeding heeft weer de plek gekregen die het verdient. Ik ga hier in een andere blog nog verder op in, die staat ook al te popelen om gepubliceerd te worden. Oké, ik sta te popelen mét knikkende knietjes, want het is wel een confession…

De zelfzorg rol

We zijn allen zo “lekker” druk, bezig, met onze gezinnen, werk, en… Maar hoe goed zorg je voor JEZELF? Wat doe je bewust voor jou? Zou je graag beter voor jezelf zorgen? Verlang je naar een gezonder en vitaler lijf, maar weet je niet waar te beginnen door je (te) drukke leven? Overheerst het moe zijn zo, dat alle goede intenties en voornemens bij voorbaat al gewoon van tafel geblazen worden?

Door gebrek aan energie, in combinatie met een overvol leven, is een “snelle keuze” zo gemaakt op voedingsgebied, wat vaak niet de meest gezonde keuze is. En voor een keer is dat niet erg, maar als dit inmiddels de standaard is geworden, heeft dit op termijn niet alleen gevolgen voor je gezondheid, maar ook voor je gezin en je werk.

Waar sta je nu? En, waar zou je naar toe willen groeien? Hoe kan voeding je hierbij ondersteunen?

De eerste-stap rol

Zit je nu volop JA te knikken? Voel je ook dat het nu écht anders mag? Wil je andere keuzes leren maken op gebied van voeding en je drukke leven? Voel je dat er meer is in het leven, en wil je gaan onderzoeken wat dat is en hoe dat er voor jou uit kan zien? Neem dan contact met me op, ik heb tijd in mijn agenda gereserveerd om geheel vrijblijvend hierover te sparren en te bekijken wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen. Dus schroom niet en kom in de lucht. De eerste stap ligt bij jou.

Je krijgt altijd waardevolle tips mee tijdens dit gesprek, dus reserveer hieronder gelijk je plek.

 

 

Klik hier om een inspiratiesessie in te plannen