Het is weer maandag, nieuwe week is begonnen. Je hebt vast genoeg op de agenda staan voor vandaag en vast ook voor de rest van de week. En waar het niet zwart op wit in je agenda staat, zweeft het wel door je hoofd een keer of 87 per dag! Waarvan akte, yes, ben er ook heul bekend mee! Daarom wil ik je even een statement meegeven voor vandaag:

 

Goed, is écht goed genoeg!

 

Niet meer en zeker niet minder. Je hoeft niet aldoor multitaskend aan de gang te zijn, bezig met het één en denkend aan het volgende dat je nog moet doen. Een stapje langzamer, een stapje bewuster, dat is mijn advies. Gewoon vandaag, omdat het een nieuwe week is! En weet je, niemand die het zo snel merkt. Wie het wél merkt? Dat bent u zelf… Door bewust iets minder hard te lopen, door bewust iets WEL te doen en iets anders misschien wel te laten, is de lading al heel anders, veel prettiger… En weet je wat? Ik hou er zelfs tijd aan over. Ik neem je even mee…

Een blik in mijn leven en huis nu, zal je vertellen dat mijn huis er eg-nie eruit ziet zoals ik het altijd graag zag. Troepjes in de keuken of op de trap naar boven. Een tv-kast in de woonkamer die nog op MP moet, want we hebben een nieuwe… Stofzuigen? Kak, vandaag niet van gekomen!

Ik stel mezelf tegenwoordig de vraag: wat wil ik het allerliefst? Dat alles aan kant is, blinkend schoon, schone was weggewerkt, die kast de deur uit (ja heel graag, haha)? Of wilde ik genieten van het weekend, lekker wandelen in het bos, deze blog vast voorbereiden en de jongens lekker horen rotzooien in het zwembad?

Wat ik tegenwoordig elke dag sowieso wél manifesteer, is een met liefde bereide verse maaltijd, tijd voor een spelletje/gesprekje, en maak ik een keuze voor wat betreft de “moetjes”. Dit weekend bijvoorbeeld, hebben we dus het zwembad opgezet. Gelijk beetje geschoven in de tuin met alle planten die nu en andere plek moeten, even vegen, onkruid weghalen, frist gelijk weer op! Op deze manier van keuzes maken, ben ik bewuster bezig én weet ik dat het genoeg is. De was gewassen en droog wacht nu vol geduld en liefde [icon name=”grin-wink” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] tot het weggewerkt gaat worden. Op deze manier blijft er tijd over om te bouwen, om mijn tijd anders te investeren. Investeren in een opleiding, in mijn persoonlijke ontwikkeling die ik hoog in het vaandel heb staan. Investeren in mijn bedrijf, in het opbouwen, het ontwikkelen van een challenge die ik binnenkort weer ga geven! Dat zijn zaken waar ik van aanga, waar ik intens gelukkig van word. Er is nog een balans hierin te vinden, maar dat is een kwestie van tijd en vertrouwen.

Wat zou het jou opleveren, als je je to-do’s naar een lagere prioriteit brengt? Dat je jezelf even, zomaar, zonder excuus, even een paar plekken hoger neerzet op deze lijst van prio’s en al je taken gaat verdelen hieronder? Dan ga je ook tijd overhouden, net als ik. Laat het even op je inwerken, wat kun je allemaal gaan doen? Dingen die al zolang op een verlanglijstje staan… Géén to-do hè, een verlanglijstje. Dingen die JIJ wil doen…

Begin nu gewoon tegen jezelf te zeggen dat vandaag goed, goed genoeg is!

 

Betekent, dat niet alles van je to-do lijstje gedaan hoeft te worden. Wees eens eerlijk? Kopje thee buiten onder je parasol, of de ramen zemen???

Wens je een hele mooie dag toe!