Over Esther

Ernstige behoefte aan energie

Mijn liefde voor voeding begon toen ik mee ging doen aan een challenge op de sportschool. Ik werd getriggerd door de boodschap dat de opbrengst niet alleen een verlies van gewicht zou zijn, maar ook een winst in energie! Ok, nu hadden ze me! Waarom ik daar achteraf ernstig behoefte aan had?

Ik at zoals ik dat van huis uit mee gekregen heb en mijn gebrek aan energie had ik niet eens bewust door. Immers, bijna iedereen in mijn omgeving had dezelfde klachten, dus ik dacht dat het erbij hoorde, dat het normaal was. Echter…
Ik baalde als we een gezellige avond hadden, terwijl ik zat te gapen en liefst een tukkie zou doen…
Of, het bekende dipje zo aan het eind van de middag, herken je die? Hoogste tijd voor een zout soepje, of ach, de snoeppot voldoet ook wel?! Tijd om te eten had ik niet, maar een snack was zo gepakt en gegeten, zodat ik mezelf door de rest van de dag kon slepen.
Afspreken met vriendinnen deed ik liever niet aan het eind van de week, want dan was ik echt te moe.
Sporten was meer een door mijzelf opgelegde verplichting, dan dat ik er lol en energie uit haalde.

En uuhh nee, het was me tot dusver niet eens echt opgevallen, ik was er aan gewend. De challenge kwam voor mij op een heel mooi moment, omdat ik me bewust werd van mijn beperkte zelf en mijn gebrek aan kennis over voeding om hier zelf verandering in te kunnen brengen. Het was zoals het was, de automatische piloot trok me wel door de dag, de week, de maand, enz…

Hoe ik fit-via-food werd!

Echt, wat ging er een wereld voor me open toen ik mijn voedingspatroon om ging gooien! In een week of 2 merkte ik gewoon dat ik de moeheid ’s avonds niet meer ervaarde. Door de opbouw van de maaltijden, andere keuzes in tussendoortjes, had ik zelfs de drang niet meer om te snoepen. Sterker nog: ik ging me afvragen waarom mensen toch 4 koekjes naar binnen werkten i.p.v. eentje, of beter nog: waarom geen gekookt eitje???
Hier wilde ik absoluut meer van weten. Ik dook in de online wereld van voeding, bezocht websites over oervoeding, Paleo, en zo kwam ook orthomoleculaire voeding op mijn pad. Ik wist al snel: hier wil ik een studie in gaan volgen. Ben van huis uit apothekersassistente en leerde al snel dat er meer is dan medicijnen op gebied van gezondheid. Met voeding, mindset en beweging zijn mooie resultaten te behalen die ziektes zelfs kunnen doen verdwijnen.
Ik had inmiddels bakken energie vergaard, dus tot in de kleine uurtjes was ik bezig om het aangeleerde voedingsplan te integreren in mijn gezin. Wat een sport om allerlei vervangende recepten te zoeken voor de mij ozo bekende pakjes en zakjes. Verse groentes en kruiden zijn vaak genoeg om de heerlijkste gerechten klaar te maken! En qua ontbijt en lunch,  de spreuk “de keuze is reuze” is geloof ik wel mijn lijfspreuk geworden bij mijn klanten! Het is voor mij niet voor te stellen ooit terug te vallen in mijn oude leef- en eetpatroon. Ik heb mijn lichaam leren voeden, i.p.v. te vullen.

Gewoon energie en concentratie

Wat mij enorm boeit, is het voorkomen van ziektes. Verlies van energie is vaak de voorloper van ziekte. Een eerste teken van je lichaam dat er iets niet goed functioneert. In deze fase wil ik jou helpen. Mijn missie is om jou je energie terug te laten krijgen, middels een gezond eetpatroon.

Destijds was mijn grote uitdaging om het praktisch uitvoerbaar te krijgen en wel voor het hele gezin! Gezond eten in een druk leven vergt focus en voorbereiding. Dat in je achterhoofd houdende, is het echt super goed te doen. Hoe fijn zou het zijn, als je weer plannen kunt maken na een drukke dag op je werk? Gewoon, omdat je de energie en concentratie nog hebt! Dit heb ik als een enorme overwinning op mezelf ervaren en dit gun ik jou ook.

Als je mij zou kennen, zou je weten dat…

…ik niet streng ben, maar wel zweer bij de afspraken die we maken. Ik ben een doener, hou van de actie-stand, want

“Alle kansen liggen in het doen!”

Ik kan soms beetje juffig zijn, in de zin van, het ALLES willen delen met je wat ik weet. Dit komt, omdat ik 100% gemotiveerd ben en dat eigenlijk ook van jou vraag. Ik blijf altijd beetje apothekersassistente en zal daarom altijd op zoek gaan naar het het waarom in je klachtenpatroon.
Ik de enige vrouw ben in huize Weijs. Mijn man Willem Jan, 2 zoons, hond, kat, hamster, ja… allen man!

De ontwikkeling van FitviaFood en die op persoonlijk vlak gaan hand in hand. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en dus ook op persoonlijk vlak aan mooie doelen te werken. Zo heb ik het programma van Michael Pilarczyk “your roadmap to success and happiness” gevolgd en lees ik veel boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn quilty pleasure is toch echt de verse stroopwafel van de markt, hier kan ik gewoon geen NEE tegen zeggen! Heerlijke boekenreeksen als De Reiziger-serie, of De Stam van de Holenbeer daar kan ik me echt in verliezen. Dat doe ik ook als ik (tegenwoordig nog maar heeeel incidenteel) Dirty Dancing, mijn jeugdliefde, kijk. Ik ken deze film nagenoeg uit mijn hoofd. Alleen de danspasjes, die affiniteit heb ik helaas weer niet! Tenzij Patrick Swayze me zou wenken…