Selecteer een pagina
|
Ik zou hier als “de” voedingscoach kunnen beginnen over het belang en de
invloed van gezonde voeding op je lijf en vitaliteit. Maar ik denk dat je zelf zó 
vier redenen uit je hoge hoed kunt toveren. Je hebt dit boek al 101 keer gelezen
en bent al vaak genoeg op je bek gegaan. Je twijfelt of  die shizzle die gezond
eten heet, wel jouw boek is.

 

Heel eerlijk, weten wat gezonde voeding inhoudt en wat daar bij komt kijken,
is heel belangrijk. Alleen, er zit hele wereld tussen alles wat je WEET en wat je
er vervolgens mee DOET

 

 

Je hebt al van alles geprobeerd om gezonder te gaan eten, maar op de één of andere manier betrap je jezelf er vroeg of laat gegarandeerd op, dat je weer een kant-en-klaar zakje satésaus staat te roeren voor bij de reeds gemarineerde satéstokjes… Werd je weer ingehaald door een volle dag, is het nog steeds zó druk op je werk, moest je even een snel-snel oplossing verzinnen.

Aangezien je moet eten en misschien voor je gezin te zorgen hebt, is de keuze in de winkel snel gemaakt. Je bent moe, je moet nog koken, zelfs nog verzinnen wat nu weer op tafel te toveren. Maar het voelt niet goed, het is tijd voor verandering!

Je snapt het belang van variatie, waarom suikervrij eigenlijk een heel goed idee is, maar uiteindelijk kost het je gewoon teveel tijd, daarbij ben je al zó druk. Hallo vrouw, lees deze zin nog een keer.

Als je echt goed voor jezelf wil gaan zorgen, waarin gezond eten een logisch onderdeel is, waar je van die dipjes tussendoor af wil en dat voldane gevoel wil ervaren, zal er iets moeten veranderen. In jou.

Hieronder vind je de meest recente blogs ter inspiratie

Heb jij een eetstoornis?

Heb jij een eetstoornis?

Vanochtend zat ik exact om 09.00u startklaar achter mijn laptop voor de start van een challenge van Marlies van der Hout. Drie dagen, om 09.00u...

Steunzolen en voeding

Steunzolen en voeding

Vorige maand kreeg ik voor de eerste keer steunzolen en mèèèèn, wat een krengen bleken dat in mijn schoenen. Zoals je mss weet, heb ik de...

Hoe dankbaar ben jij?

Hoe dankbaar ben jij?

Regenachtige maandagmiddag, aan het werk bij het Reformhuis waar ik mee samenwerk. Regenachtig, grauw, geen bal te doen op het hele winkelcentrum...

Herken jij je misschien hierin?

Tandje bij? Ja natuurlijk, waar nodig loop ik iets harder;

Jij hebt genoeg plannen en ideeën, maar te weinig tijd;

Je hebt op gebied van voeding en gezond eten al vaker het roer omgegooid, maar uiteindelijk eindig je altijd weer “terug bij af”.

Je hebt echt interesse in je gezondheid en vitaliteit, maar eigenlijk weet je niet goed waar te beginnen en waar je goed aan doet.

Als je ’s avonds in bed ligt, kun je, hoe moe je ook bent, moeilijk in slaap komen. De radartjes in je hersenen lijken maar niet te stoppen.

v

Wij duizendpoten, die we van nature denken te zijn, zijn we dat eigenlijk wel?

Hoe goed kun je voor jezelf zorgen als je zo druk bent met de wereld om je heen, je werk, je geliefden? Al die ballen in de lucht, zijn dat wel allemaal jouw ballen? Heb je alweer JA gezegd tegen overwerk of een extra klus, zonder erover na te denken. Gaan mensen er bij voorbaat van uit dat jij iets harder loopt waar nodig, zodat alles gesmeerd blijft gaan. Jouw grenzen worden niet gerespecteerd, maar heb je ooit geleerd hoe je dit aan moet geven?

 

Wat dit allemaal met voeding te maken heeft? Alles. Ten eerste omdat voeding zoveel meer is, dan wat je in je mond stopt. Als mij iets duidelijk geworden is, is dat voeding alles te maken heeft met zelfliefde. De keuzes die je maakt in je leven, van wat je in je mond stopt, tot wat je jezelf allemaal vertelt op een dag, voeden je. Of niet. Maak jij keuzes die goed voor jou zijn? Of is de zin “als de ander blij en gelukkkig is, ben ik dat ook”, op jou van toepassing?

 

En wat die ballen in de lucht te maken hebben met voeding, is heel praktisch. Tijd en energie. Ingrijpende veranderingen zoals op gebied van voeding (je doet het elke dag, een paar keer) vragen om tijd. Tijd in je agenda, maar ook tijd om zacht te zijn voor jezelf. Je gaat gegarandeerd op je bek. Yup, het is vallen en opstaan. Eerlijk en lief zijn voor jezelf, ook als het niet gaat zoals je had beoogd. Daar is tijd en ruimte voor nodig en die mag je jezelf vanaf nu, vandaag, gaan geven. Gewoon als cadeau aan jezelf.

Weet dat er zoveel mogelijk is. Ik leer je andere keuzes te
maken (en nee, niet alleen op gebied van eten), zodat een
gezond leef- en eetpatroon een verlengstuk wordt van
jou. Maar er is nog veel meer mogelijk. Ik zie het als een
domino effect. Je leert jezelf kennen en dat heeft altijd
invloed op je werk en carrière, sporten,
vriendschappen en familie. Bij mij heeft het een eigen
bedrijf tot gevolg gehad, dat had ik een paar jaar geleden
ook echt niet gedacht. Sterker nog, ik had je zeker weten
verbaasd in je gezicht uitgelachen!

Deze vrouwen gingen je voor!

Vanuit huis krijg je gewoontes mee. Niet dat deze persé slecht zijn , maar ik was op zoek naar een stapje bewuster in combinatie met gezondere voeding. Want, met de jaren hebben we onze eigen routines en gewoontes ontwikkeld, maar zijn deze wel gezond of kan/kunnen hier nog stappen gemaakt worden?

Gelukkig bleek Esther dit goed aan te voelen, ontzettend veel kennis te hebben en wist ons tips mee te geven. Vooral in het dagelijks gebruik van bepaalde producten. Goede tips, bijvoorbeeld welke producten te vervangen, zodat het net weer gezonder is, dan de producten die ik zelf in gebruik heb, of zou kopen. Mét de uitleg daarbij, waarom, maakt het allemaal super duidelijk!

Kortom, duidelijke tips en uitleg waarmee wij zeker in het dagelijks leven een nieuwe routine gaan aanbrengen!

Linda

Werken met Esther is erg motiverend! Je wordt letterlijk aan de hand meegenomen op een vriendelijke manier. Dus geen radicale omschakeling en strenge behandeling waardoor je juist kunt afhaken omdat je het niet volhoudt.
Vanaf het begin, de verlichting van géén opgeblazen gevoel meer. Ik creëer meer energie waardoor ik opgewekt opsta en veel uit mijn dag wil halen (Wat voorheen het tegenovergestelde was). Ik zit letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel. Ik heb een compleet andere draai aan mijn leven weten te geven. Deze investering in mijn gezondheid zorgt ervoor dat ik mij goed (gelukkiger) voel en dit merkt mijn omgeving ook.
Ik ben erg blij en trots dat ik deze stap heb genomen. Daarnaast ook bij de juiste persoon. FitviaFood doet de naam écht eer aan. Het heeft mij meer gebracht dan ik verwachtte. Ik ga beslist door met wat ik heb geleerd en ik heb totaal geen behoefte meer om terug te vallen in het oude. Esther, ONWIJS BEDANKT!!!!

Sabine de Kaste

Nagelstyliste en fotograaf

Door jouw enthousiasme en jouw kijk op voeding, leek de omslag ineens veel minder heftig/omslachtig om anders te gaan eten. Juist, omdat me zo duidelijk werd, wat het me persoonlijk op zou gaan leveren. Je energie en enthousiasme heeft iets in gang gezet, zonder mij iets “op te leggen”. In ons eerste gesprek heb je me zulke verrassende inzichten gegeven in mijn eetpatroon, dat ik er mee aan de slag wilde.

Eigenlijk heb je me op een ander spoor gezet. Ik mag koken graag leuk maken, omdat het toch elke dag “moet” en heb mede daardoor een recepten-tic. Er is nu een nieuwe bron aangeboord, met andere keuzes op gebied van voeding: gezond én bewust koken!

Daarbij gaf je me inzichten gegeven in mijn gewoonten, waarin  mijn voorkeur voor ‘gemak’ leidend was. Met tips en voorbeelden ben ik dit gaan veranderen en eet veel gevarieerder. Het is een andere manier van eten eigenlijk. Ik voel en weet nu veel beter wat ik nodig heb.

Helga Albers

Aangezien je nog steeds hier bent en nog niet afgehaakt,

schat ik zo in dat je nieuwsgierig bent naar…

 

⇒  Organisatorische rust in je hoofd omtrent eten (niet misgrijpen, heerlijke en makkelijke recepten, gewoon controle over je keuken);

⇒  Een gezonde relatie met jezelf in voeding, zonder zelfafwijzing en schuldgevoel;

⇒  Een lichaam dat bruist van energie en vitaliteit, vanaf het moment dat je ’s ochtends wakker wordt;

⇒  Een stabiel energieniveau gedurende de dag. Dat je dagelijkse portie energie niet afhangt van wat er overdag gebeurt, met wie je spreekt, of wat er om je heen (of in de wereld) gebeurt;

⇒  Een blijvende verandering, voor de lange termijn. Eén die past bij JOU, die gemaakt lijkt te zijn voor jou. Je staat open voor je persoonlijke ontwikkeling. De oplossing zit in jou.

 

Sta je open voor een stukje zelfontwikkeling? Zodat je jezelf beter leert kennen en leert wat voeding is voor jou in de brede zin van het woord?

Je energie en concentratie zijn niet meer dan vanzelfsprekend. Je kunt je lichaam gebruiken als eerlijke spiegel, het liegt nooit. Je mag gewoon op je bek mag gaan, het is niets meer dan een te leren les. Je voelt vrijheid in keuzes die je mag maken, op gebied van werk, maar ook privé. Al die ballen die jij hooghield, zijn niet langer alleen jouw verantwoordelijkheid, maar liggen op de bordjes waar ze horen.

Je maakt keuzes vanuit vertrouwen, zodat je kunt leven vanuit zelfliefde, vitaal en krachtig!

Te leven vanuit jouw goud!

Advies en de coaching is altijd maatwerk, voor iedereen anders en super persoonlijk.

Al is ieder lichaam anders, in de basis heeft elk lichaam dezelfde fysieke voedingsstoffen nodig. Dit leer ik mijn vrouwen door middel van voeding in de breedste zin van het woord. Helaas komen mensen pas in actie (ik was hier geen uitzondering in hoor), als er lichamelijke klachten zijn. Bij de één uit zich dat in pijn, bij de ander in spijsverteringsproblemen, eczeem, vermoeidheidsklachten, slecht slapen, enz., de lijst is lang.

Daarom zet ik waar nodig EMB (energetisch bloedonderzoek) in, om inzicht te krijgen in de behoeftes van het lichaam, als nulmeting. Advies en de coaching is altijd maatwerk, voor iedereen anders en super persoonlijk.

Voel jij dat je jouw verantwoordelijkheid wilt pakken en klaar bent om leider te worden over je leven, lijf, energie én je vitaliteit? Zin om eens te babbelen om te kijken wat ik precies voor jou kan betekenen? Je kunt hieronder zelf een online een vrijblijvende afspraak inplannen.